Padel spelas sedan 70-talet

Sporten padel kom till Europa på 1970-talet då den spanske prinsen Alfonso de Hohenlohe byggde padelbanor i Marbella på Solkusten i Spanien.

Padel utvecklades i Spanien

Det var när den spanske prinsen besökte vännen Enrique Corcuera i Mexico som han introducerades till den första versionen av sporten padel. Prinsens vän hade byggt en förminskad tennisbana på sin tomt som var omgiven av höga väggar. På banan spelade han föregångaren till dagens padel.

När prinsen kom hem från resan byggde han två banor vid Marbella Club på Solkusten. Spelets regler och banans utformning ändrades och sporten padel började spelas. Sporten spred sig och ökade snabbt i popularitet i Spanien. 

Padel blev Argentinas nationalsport

Den argentinske miljonären Julio Menditenguia tog senare sporten till Argentina där padel på bara några år blev en av de största sporterna. I Argentina finns runt 10 000 padelbanor och cirka fyra miljoner aktiva padelspelare.

En av de snabbast växande sporterna

Idag spelas padel över hela världen och är en av de sporter som sprids i snabbast takt. Padel är särskilt populärt i Sydamerika och södra Europa, men växer även snabbt i Nordamerika och nu även i Sverige. I det nationella padelförbundet är 19 länder medlemmar och både EM och VM spelas i sporten.

Läs mer om hur spelet går till eller kontakta oss om du har några frågor.